Dinstani pileći bubci

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Dinstani pileći bubci
Fotografije: Genoveva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
4
"Ne zapostavljajte bubce na rafovima u prodavnicama - oni nisu samo odlično predjelo, već od njih možete da napravite i veoma ukusno jelo!"

Potrebni sastojci

  • pileći bubci - 1 kg
  • paradajz - 3 - 4 mekana
  • luk - 2 glavice
  • origano - 1 prstohvat
  • med - 1 kašika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite bubce i kuvajte ih dok ne omekšaju. Procedite ih i operite dobro. Ostavite oko 250-300 ml bujona. Isecite luk na polumesece.

Izdinstajte ih pod poklopcem u ulju i izdvojenom bujonu. Kada luk omekša dodajte paradajz isečen na sitno. Dodajte med i so po ukusu. Ostavite da vri oko 5 minuta, nakon toga dodajte bubce i origano.

Ostavite jelo da se kuva još 5 minuta. Ako je sos suviše redak možete da ga zgusnete sa 1 kašikom brašna. AKo uopšte ne želite da bude sosa, kuvajte bubce dok ne ostanu samo na masnoći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: