Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Bljine»Ukusne ruske palačinke

Ukusne ruske palačinke

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895253
Ukusne ruske palačinke
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 6
13/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
30
"A da li je vaša baba spremala takve ukusne ruske palačinke kada ste bili mali i nestašni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja (visoko masno)
  • sveže mleko - 1 šolja (blago zagrejano)
  • belo brašno - 1 i 1/2 šolja
  • vanila - 2 kesice
  • suvi kvasac - 1 kesica od 7 grama
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - za mazanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

U odvojenim posudama razdvojimo žumanca od belanaca.

Umutimo žumanca, kojima dodajemo so, šećer i kiselo mleko. Sveže mleko blago zagrejemo i dodajemo u žumanca.

Prethodno prosejemo brašno zajedno sa suvim kvascem i dodajemo ga u smesu. Mešamo, dok ne dobijemo glatku smesu. Na izgled ona izgleda malo gušće od boze.

U slučaju da vam se smesa učini gusta, možete da dodate malo svežeg mleka, a ako vam se čini da je retka, jednostavno treba da dodate još malo brašna.

Pokrijte posudu prozračnom folijom i ostavite oko sat da naraste.

U drugoj suvoj posudi belanca se dobro umute mikserom. Treba da dobijemo čvrst sneg.

Čim je testo naraslo dodaju mu se belanca. To treba da se uradi pažljivo i meša se dobro špatulom. Dobiće se ujednačena smesa koja je vazdušasta i sa balončićima.

Stavljamo tiganj na vatru, mažemo četkom s malo ulja, isto ko što radimo s palačinkama. Od smese grebemo kašikom i sipamo po 4-5 ruskih palačinki u tiganj.

Nakon što ih ispečemo s jedne strane, okrećemo ih. Ispečemo ih s druge strane. Procenite i smanjite vatru na umerenu, da ne pregore ruske palačinke.

Mogu da budu servirane prema ukusu i želji - sa sirom, džemom, medom, orasima, bananom i tečnom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: