Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Bljine»Ukusne ruske palačinke

Ukusne ruske palačinke

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Ukusne ruske palačinke
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
30
"A da li je vaša baba spremala takve ukusne ruske palačinke kada ste bili mali i nestašni"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja (visoko masno)
  • sveže mleko - 1 šolja (blago zagrejano)
  • belo brašno - 1 i 1/2 šolja
  • vanila - 2 kesice
  • suvi kvasac - 1 kesica od 7 grama
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - za mazanje tiganja
* merne jedinice

Način pripreme

U odvojenim posudama razdvojimo žumanca od belanaca.

Umutimo žumanca, kojima dodajemo so, šećer i kiselo mleko. Sveže mleko blago zagrejemo i dodajemo u žumanca.

Prethodno prosejemo brašno zajedno sa suvim kvascem i dodajemo ga u smesu. Mešamo, dok ne dobijemo glatku smesu. Na izgled ona izgleda malo gušće od boze.

U slučaju da vam se smesa učini gusta, možete da dodate malo svežeg mleka, a ako vam se čini da je retka, jednostavno treba da dodate još malo brašna.

Pokrijte posudu prozračnom folijom i ostavite oko sat da naraste.

U drugoj suvoj posudi belanca se dobro umute mikserom. Treba da dobijemo čvrst sneg.

Čim je testo naraslo dodaju mu se belanca. To treba da se uradi pažljivo i meša se dobro špatulom. Dobiće se ujednačena smesa koja je vazdušasta i sa balončićima.

Stavljamo tiganj na vatru, mažemo četkom s malo ulja, isto ko što radimo s palačinkama. Od smese grebemo kašikom i sipamo po 4-5 ruskih palačinki u tiganj.

Nakon što ih ispečemo s jedne strane, okrećemo ih. Ispečemo ih s druge strane. Procenite i smanjite vatru na umerenu, da ne pregore ruske palačinke.

Mogu da budu servirane prema ukusu i želji - sa sirom, džemom, medom, orasima, bananom i tečnom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: