Način pripreme
Uzmite mleko i stavite ga da proključa na umerenoj vatri. Kada proključa, dodajte so, šećer i maslac, pa dobro promešajte.
Nakon toga dodajte i brašno, možete i sve odjednom, mešajući bez prestanka, dok ne počne da se odvaja sa zidova posude. Kada počne da se odvaja, sklonite sa vatre i ostavite testo da se malo ohladi. Nakon toga uzmite jaja i umutite ih.
Dodajte jedno po jedno jaje (kada testo upije jedno jaje, tada dodajte drugo, mešajući sve vreme, dok ne upije sva jaja i dok ne dobijete glatku smesu.
Smesu isipajte u špric ili pomoću kašičice stavljajte od smese u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Nakon toga ih stavite da se ispeku u umereno zagrejanu rernu, dok malo ne porumene.
Kada se ohlade, isecite ih na pola, pa ih napunite sladoledom po želji. Poslužite ih odmah, da se sladoled ne otopi.