Sladoled sa bundevom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
19/03/2019
"Sledeći letnji izazov koji očekuje da bude pojeden "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 200 g, skuvana i pasirana
  • sveže mleko - 300 ml
  • jaja - 1 komad
  • žumanca - 2 komada
  • med - 30 g
  • skrob - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • kisela pavlaka - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrevamo mleko, ali ne da provri.

U posudi mutimo celo jaje, žumanca, skrob i med. Dodajemo toplo mleko, mešamo i vraćamo smesu u šerpu.

Zagrevamo i mešamo neprestano, dok se krem ne zgusne, pazeći da ne provri. Ostavljamo krem da se ohladi i nakon toga dodajemo pavlaku, bundevu i cimet i mešamo.

Stavljamo u zamrzivač, na 20 minuta mešamo, da dobijemo nežniju konzistenciju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar