Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Ekleri sa sladoledom

Ekleri sa sladoledom

Maria DoevaMaria Doeva
Pomoćnik kuvara
40528711
Ekleri sa sladoledom
Fotografije: Maria Doeva
1 / 2
25/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
35
"Probali smo ove raskošne eklere sa sladoledom i ništa nam ne može skinuti osmeh sa lica"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 šolja, može i voda
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 kašika
  • maslac - 2 kašike
  • brašno - 2 šolje
  • jaja - 4 komada
  • sladoled - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite mleko i stavite ga da proključa na umerenoj vatri. Kada proključa, dodajte so, šećer i maslac, pa dobro promešajte.

Nakon toga dodajte i brašno, možete i sve odjednom, mešajući bez prestanka, dok ne počne da se odvaja sa zidova posude. Kada počne da se odvaja, sklonite sa vatre i ostavite testo da se malo ohladi. Nakon toga uzmite jaja i umutite ih.

Dodajte jedno po jedno jaje (kada testo upije jedno jaje, tada dodajte drugo, mešajući sve vreme, dok ne upije sva jaja i dok ne dobijete glatku smesu.

Smesu isipajte u špric ili pomoću kašičice stavljajte od smese u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Nakon toga ih stavite da se ispeku u umereno zagrejanu rernu, dok malo ne porumene.

Kada se ohlade, isecite ih na pola, pa ih napunite sladoledom po želji. Poslužite ih odmah, da se sladoled ne otopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: