Umak sa humusom i avokadom

26/04/2018
"Garantovano zadovoljstvo sa svakim zalogajem umaka sa humusom i avokadom "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano384
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1 komad, konzerva
  • avokado - 1 komad, zreo, isečen na male komade
  • peršun - 2 supene kašike, svež
  • beli luk - 3 čena
  • mladi luk - 2 struka
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • susamovo ulje - 2 kašike
  • korijander - 1/2 kašičice
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite avokado, oljutšite ga i izvadite košticu. Isecite ga na krupnije komade.

Operite peršun i mladi luk, sitno ga isecite.

Oljuštite čenove belog luka i sitno ih iseckajte.

Ocedite leblebije iz konzerve.

Staite sve u posudu multipraktika, začinite solju, sokom od limuna, susamovim uljem, biberom i korijanderom. Pasirajte dok ne dobijete pire.

Začinite dodatno ako je potrebno.

Servirajte sa hlebom ili krekerima.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar