Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Pravi Humus
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Dobijenu humus rasporedite u odgovarajuću posudu, poravnajte kašikom i ukrasite sa malo maslinovog ulja....

Oljuštite tikvice i isečete ih na kocke, još je lakše da budu samlevene u ručnom mikseru ili blenderu.
Nakon što ih sameljete, dodate i ostale...

U pastu od koštunjavog voća sipajte sočivo i začine i izblendirajte još nekoliko sekundi dok se ne dobije gladak humus....

Operemo leblebije i natopimo ih u vodi da odstoje celu noć. Nakon toga ih skuvamo i sameljemo u pire.
Stavljamo ih u odgovarajuću posudu i začinjavamo...

Beleška: Ako je humus veoma gust i tada otežava multipraktiku dodajte malo vode u kojoj ste kuvali leblebije ili veću količinu maslinovog ulja....

Pospite humus dodatno leblebijama, maslinovim uljem iz tianja i alevom paprikom. Servirajte sa arapskim hlepčićima i ražnjićima sa mesom....

Servira se tako što se humus stavlja u tanjir, u sredini se napravi udubljenje i u njega se stavlja prženi luk....

Ako želite da vaš humus bude glatkije konzistencije, treba da mu oljuštite zrnca, nakon što ga skuvate....

Ostavite u frižideru na sat vremena da se stegne.
Humus pomešajte sa iseckanom cveklom....
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: