bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Pravi Humus
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Kuvane leblebije potopite u vodu da prenoće, pa ih stavite u blender.
Dodajte maslinovo ulje, sve začine, mrvljeni sir i beli luk.
Limun iscedite...

Oljuštite tikvice i isečete ih na kocke, još je lakše da budu samlevene u ručnom mikseru ili blenderu.
Nakon što ih sameljete, dodate i ostale...

Dobijenu humus rasporedite u odgovarajuću posudu, poravnajte kašikom i ukrasite sa malo maslinovog ulja....

Servira se tako što se humus stavlja u tanjir, u sredini se napravi udubljenje i u njega se stavlja prženi luk....

Ako želite da vaš humus bude glatkije konzistencije, treba da mu oljuštite zrnca, nakon što ga skuvate....

Pasirajte dok se ne dobije gladak pire. Dodajte sok od limuna, beli luk, maslinovo ulje, kajansku papričicu i tahini. Pasirajte ponovo....

Beleška: Ako je humus veoma gust i tada otežava multipraktiku dodajte malo vode u kojoj ste kuvali leblebije ili veću količinu maslinovog ulja....

Operemo leblebije i natopimo ih u vodi da odstoje celu noć. Nakon toga ih skuvamo i sameljemo u pire.
Stavljamo ih u odgovarajuću posudu i začinjavamo...

Pospite humus dodatno leblebijama, maslinovim uljem iz tianja i alevom paprikom. Servirajte sa arapskim hlepčićima i ražnjićima sa mesom....
Rejting
3
Ukupno glasalo: 2
50
40
32
20
10
Oceni: