Krompir sa jagnjetinom i spanaćem u rerni

17/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4496
"Za Uskrs, Đurđevdan i za svaki put kad želite da pozovete svoje prijatelje na ukusnu jagnjetinu "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano85
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 60 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • zelje - dve šake
  • krompir - 700 g, sveži
  • nana - 4 struka
  • ulje
  • so
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • brašno - 2 kašike
  • paradajz sok - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i zelje se očiste i iseku na sitno. Stavljaju se u posudu za pečenje i izdinstaju sa malo ulja i vode.

Nakon što se izdinstaju posipaju se alevom paprikom. Dodaje se paradajz, jedna kašika brašna i pola šolje vode.

Smesa se dobro promeša, nakon čaga se dodaje krompir isečen na srednje velike parčiće. Jelo se začinjava dolju i dodaje se nana, isečena na sitno.

Jagnjeće meso se seče na porcije i posipa se solju, biberom, alevom paprikom i ostatkom brašna. Pomoću ruku začini se utrljavaju u meso.

Začinjena jagnjetina se ređa preko krompira. Posuda se pokriva folijom i jelo se stavlja da se peče u rerni na 220 stepeni.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar