Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Krompir sa sunčanicama u rerni

Krompir sa sunčanicama u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k898
Krompir sa sunčanicama u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
27/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Krompir sa pečurkama sunčanicama je veoma aromatično predjelo ili garnirung uz pečeno meso. Jednostavno, brzo i ukusno!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada, veliki (ili 10 - 12 komada, manji)
  • pečurke - 350 g, sunčanice
  • beli luk - 1 glavica
  • ruzmarin - 2 kašičice, sušeni
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - otprilike 50 ml
  • kravlji maslac - otprilike 50 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj ukusni krompir sa pečurkama očistite pečurke sunčanice i uklonite njihove panjiće. Krupno ih naseckajte.

Ogulite i naseckajte krompir takođe krupno.

Ogulite i beli luk i samo prepolovite čenove na dva dela (uzdužno).

Povrće izmašajte sa maslinovim uljem, ruznarinom, solju i alevom paprikom.

Rasporedite u ravnomerni sloj u tepsiju i stavite otprilike 50-100 ml vode. Odozgo poređajte komadiće maslaca.

Krompir pecite u umerenoj rerni (180°C) dok se ne dobije zlatkasta boja.

Krompir sa pečurkama sunčanicama je veoma aromatično predjelo ili garnirung uz pečeno meso.

Jednostavno, brzo i ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: