Način pripreme
Odvojimo žumanca od belanca i rasporedimo šećer po 50 g u svaki.
Umutimo žumanca sa šećerom, zajedno sa jednom vanilom.
Kad se smesa od žumanaca udvostruči i pobeli, dodajemo ulje odjednom i vodu.
Kratko mutite mutimo mikserom i počinjemo da dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo, ali sad mešamo lopaticom ili kašikom, dok ne dobijemo homogenu smesu.
Na kraju dodajemo belanca iz dva-tri puta, i smesa od keksa je gotova. U kalup za mafine, namazan maslacem ili margarinom, sipamo po 1 supenu kašiku od smese.
Odozgo - po 1 kašičicu od slatkog u smesu.
Nakon toga sipamo po još 1 supenu kašiku u kalupa i pečemo.
Uključujemo rernu na 170 stepeni i pečemo mafine oko 20 minuta - proverite čačkalicom za zube.
Možete posuti šećerom u prahu dok su topli.