Način pripreme
Prosejemo brašno u posudu. Pravimo udubljenje u sredini. Dodajemo ulje, šećer i so.
U kiselo mleko dodajemo sodu za hleb da nadođe. Dodajemo i nju u brašno.
Zamesimo meko testo za slane mafine. Pokrivamo krpom i ostavljamo na kratko sa strane dok pripremamo nadev za mafine.
U posudi umutimi jaja žicom. Izrendamo sir i kačkavalj i dodajemo u posudu. Promešamo dobro nadev. Dodajemo biber i promešamo.
Od testa pravimo 12 posebnih lopti jednake veličine. Svaku loptu vučemo rukama i pravimo krug, veličine poklopca tegle.
Namažemo uljem i pospemo brašnom kalupe za mafine. Po dnu i ivicama rasporedimo testo. Lagano pritiskamo.
Rasporedimo nadev u 12 mafina. Smesa je dovoljna za 12 i dolazi 1 prst ispod ivice.
Prilikom pečenja ukusni mafini sa sodom nadođu do vrha.
Stavljamo ih i pečemo na 170 sepeni dok ne budu gotovi. Pečemo oko 30 minuta.
Jedemo mafine sa sodom i nadevom uz čaj.
Neka vam je slatko!