Način pripreme
Čokoladu izlomite na komade, a takođe i maslac. U činiju, u koju ste sipali malo vode, stavite čokoladu i maslac.
U šerpu, koju ste napunili do pola vodom, stavite činiju sa čokoladom i maslacem i dodajte so. Ostavite smesu da se zagreje na tihoj vatri. Kada se čokolada otopi, sklonite smesu sa ringle i dobro promešajte, da dobijete lep krem.
Uzmite jaja i odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite u sneg. Žumanca dodajte kremu, neprestano muteći mikserom, dok ne dobijete glatku smesu i dok krem ne postane malo svetliji.
Kada je krem gotov, dodajte malo od umućenih belanaca. Pažljivo dodajte ostala belanca kremu i dobro promešajte.
Kada je sve gotovo, rasporedite mus u čaše i ostavite ga u frižider da se stegne oko sat vremena.
U špric stavite umućeni šlag i kada se mus stegne, ukrasite čaše.