Način pripreme
Izvadimo na sobnu temperaturu jaje, kiselo mleko i maslac. U posudu stavljamo jaje, šećer i vanilin šećer i mutimo mikserom kontinuirano.
Treba da se dobije svetla i gusta smesa. Brašno sa praškom za pecivo prosejemo sitom.
U umućenu smesu stavljamo u tankom mlazu ulje i kiselo mleko i opet mutimo mikserom. Dodajemo brašno i ponovo mutimo.
Čistimo jednu veliku krušku i sečemo je na sitne kockice (kao na slici). Neophodna nam je jedna prepunjena šolja.
Dodajemo kockice kruške i namrvljene bademe i sad mešamo kašikom veoma dobro.
Mažemo kalup za mafine maslacem i pospemo brašnom. Kašikom stavljamo kašu ravnomerno u kalupe i zagladimo.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo oko 30 minuta.
Nek vam je slatko! Jedemo uz kafu.