Način pripreme
Prosejte brašno sa praškom za pecivo u posudu. U drugoj posudi umutite jaje sa šećerom i lagano dodajte maslac. Neprestano mešajte i stavite kiselo mleko.
Sipajte smesu u posudu sa brašno i kašikom energično mešajte, dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Uzmite jednu posudu i u nju sipajte jednu četvrtinu smese.
Preostalu smesu sipajte u kalupe za mafine, pre toga stavite papirne korpice. Smesa treba da bude do polovine kalupa, da bi prilikom pečenja mogli da narastu i da ne izađu iz kalupa.
U posudu sa odvojenom smesom stavite kakao i promešajte. U svaku korpicu stavite po kašiku smese sa kakaom. Ugrejte rernu na 170 stepeni i pecite mafine oko 25-30 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Izvadite i ostavite da se ohlade, po želji pospite šećerom u prahu ili prelijte rastopljenom čokoladom. Smesa je dovoljna za kalup za 12 gnezda.