Moje teme

IrenaKoje su vaše omiljene rođendanske torte?
Šta najradije pripremate za rođendanske proslave? Ako pitate moje ukućane ćerka je uvek za varijantu sa vanilom, ukoliko ima višanja još bolje. Sin je srećan čim je nešto čokoladno u pitanju, suprug je obožavalac kokosa. Mene za rođendane iz detinjstva vezuje ukus mamine jastuk torte bez koje ni jedno slavlje nije moglo proći. Koje torte su vaši favoriti?
IrenaKuhinju koje zemlje preferirate?
Ako izuzmemo tradicionalnu kuhinju naših prostora kuhinja koje zemlje vam se najviše dopada? Da li ste skloni jelima koja su egzotičnija ili ste ipak za umerenije varijante?
IrenaSlatkiši sa kokosom
Moj suprug je veliki obožavalac kokosa i često pripremam slatkiše koji ga sadrže. Neki od favorita su mi rafaelo torta, rafaelo oblande, čoko-koko kocke, rafaelo kocke i neizbežne rafaelo kuglice. Koje kolače bi ste mi vi preporučili da uvrstimo u nas slatki repertoar? Šta najradije spremate od slatkiša sa kokosom?
IrenaVegetarijanske pite
Veoma volim da pripremam testa i sve vrste pita. Koje vegetarijanske pite bi ste mi preporučili? Moj favorit su pita sa šampinjonima i tikvicama, pita sa šampinjonima i ajvarom, zeljanica, pita sa višnjama, jabukama... Šta vi najviše volite od pita bez mesa?
IrenaNa koji način farbate jaja za Vaskrs?
Zanima me koje tehnike farbanja jaja koristite i šta vam se pokazalo kao najbolje? Toliko zanimljivih mogućnosti postoji, bilo bi lepo da razmenimo iskustva. Ako pitate mog glavnog pomagača moju ćerku ona će najradije sakupljati biljke i stavljati ih sa jajima u čarapu ne bi li se biljka preslikala na jaje tokom farbanja. Dete dva biologa.