bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Čaj od ivanjskog cveća čisti organe

Čaj od ivanjskog cveća čisti organe

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1475
Ivanjsko cveće

Detiksijacija organizma predstavlja čišćenje toksina koji su nagomilani u organizmu. Na taj način ćete poboljšati i osnovne fukncije organizma.

Osnovni znači gomilanja toksina u telu su česte prehlade, umor, nedostatak koncentracije, stomačni problemi, hormonalni disbalans, lomljivi nokti, problemi sa kožom itd.

Možete da pročistite jetru sa čajem od čička - koren biljke se koristi ukoliko postoje paraziti, hroničan umor, bakterijske infekcije itd. Prema nekim naučnim istraživanjima, za pročišavanje organizma možete koristiti korijander.

Za pročišćavanje organizma su još korisni začini: đumbir, kardamon, kurkuma, cimet. Preporučuje se konzumiranje hrane koja je bogata vitaminom C i selenom i ako je moguće da budu čisti od hormona i pesticira.

Koriste se i biljke kao što su maslačak, gujina trava, ivanjsko cveće itd.

Ivanjsko cveće je biljka koaj ima pročišćujući efekat. Redovno konzumiranje čaja od ivanjskog cveća čisti jetru i bubrege, žlezdu pankreasa, slezinu.

Čaj

Prema travarima, ivanjasko cveće u kombinaciju sa žutom mrtvom koprivom i zlaticom (od svih biljaka jednaka količina) možete pomoći kod oboljenja bubrega. Preporučuje se da se napitak konzumira 3-4 puta, ukoliko je situacija ozbiljna.

Biljka ima odličan efekat i na stanje kože, dovoljno je da pripremite napitak i da operete lice sa njom. Žuborite topao čaj od boljke i možete se rešiti problema sa štitnom žlezdom.

Potrebno je samo da poparite biljku i da sačekate da se smesa malo ohladi. Lepo je da ovu procedudu ponovite nekoliko puta na dan.

Žuborenje ove biljke ustvari ima još jedan efekat - pomoći će vam kod upale glasnih žica. Slično stanje se događa nakon virusne bolesti. Čaj od ivanjske trave se pravi sa 1 kašičicom biljke, prelivene sa 250 ml vrele vode. Nakon 5 minuta procedite smesu i popijte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest