Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Namirnice za poboljšanje naših mentalnih sposobnostiNamirnice za poboljšanje naših mentalnih sposobnostiŠta je korisno za naš um? Umni rad i rešavanje ukrštenih reči ga drže u dobroj kondiciji, ali izborom pravih namirnica u svakodnevici poboljšavamo moždane funkcije.
Seme celera - zdravstvena upotrebaSeme celera - zdravstvena upotrebaSeme celera ima protivupalna svojstva. Ono pomažu u lečenju bolesti zglobova i upale. Seme celera pomaže u borbi protiv raka.
Šafranika - jeftina alternativa ŠafranaŠafranika - jeftina alternativa ŠafranaŠafranika (Carthamus tinctorius) je zeljasta biljka koja podseća na magareći trn. Cvetovi biljke se koriste kao jeftina zamena za Šafran.
Zlatni late - kako se pravi i za šta pomažeZlatni late - kako se pravi i za šta pomažeZlatno late je poznato i kao tjurmerik late. A zašto tjurmerik? Zato što tjumerik u prevodu znači kurkuma koja zapravo daje zlatnu boju lateu.
Kajsije protiv kašlja i otežanog disanjaKajsije protiv kašlja i otežanog disanja
30. april
Toni Aleksov
Osim što su veoma ukusno i sočno voće, kajsije su i veoma korisne. Pogledajte detalje.
Zdravstvene koristi od renaZdravstvene koristi od rena
27. april
Toni Aleksov
Ren je prirodni antibiotik, koji se s pravom može nazvati prirodna apoteka. Koristi od konzumiranja rena su zaista brojne. Sastav rena. Korisna svojstva rena.
Čaj od magarećeg trna - kod čega pomažeČaj od magarećeg trna - kod čega pomažeSkoro je svako sreo u suvim travnatim mestima pored puta ili na zapuštenom terenu jednu biljku koja liči na korov, čiji je svet korpica u obliku polusfere purpurne boje. To je magareći trn. Kod čega pomaže čaj od magarećeg trna?
U čemu pomaže sok od peršuna?U čemu pomaže sok od peršuna?
23. april
Toni Aleksov
Peršun je vrtna biljka uzgajana za kulinarstvo. Osim tradicionalne upotrebe, peršun se koristi i kao lekovita biljka.
Dve vrste voća - čudo za zdravlje plućaDve vrste voća - čudo za zdravlje pluća
22. april
Toni Aleksov
Neke namirnice pomažu detoksikaciju respiratornog trakta. Svo voće je korisno, ali koje je najkorisnije za pluća?
Nepoznate koristi semena makaNepoznate koristi semena makaMakovo seme ima dosta korisnih materija. Seme maka ima mnoge koristi za zdravlje, od kojih neke nisu poznate. Pogledajte opširnije u sledećem članku.