Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Hrana bogata manganomHrana bogata manganomMangan je potreban našem telu kako bi svi enzimi i hranljive materije pravilno funkcionisale. On je važan za jačinu naših kostiju i za brže zarastanje rana. Evo koje su namirnice bogate manganom.
Evo zbog čega ljute paprike produžavaju životEvo zbog čega ljute paprike produžavaju život
24. nov.
Toni Aleksov
Da li volite ljute paprike? Ako je odgovor da, onda imate sve šanse da postanete stogodišnjak, jer ljute papričice produžavaju život.
Zbog čega su korisne pečene jabuke?Zbog čega su korisne pečene jabuke?
23. nov.
Toni Aleksov
Svako od nas zna o visokoj hranljivoj vrednosti i mnogim prednostima svežih jabuka, ali malo ljudi zna da jabuke, kada su pečene, nisu ništa manje korisne.
Tahini od lešnika - koristi i primenaTahini od lešnika - koristi i primenaSvi govore o tahiniju - posebnu popularnost je dobio tahini od susama koji ima izuzetne koristi za naše zdravlje, pored toga je i ukusan. Međutim, na zadnjem planu ostaju druge vrste tahinija - na primer tahini od lešnika. Šta od predstavlja?
Koristi i upotrebe kore limunaKoristi i upotrebe kore limunaLimun senalazi među najpopularnijim citrusnim voćem. Sećate se barem nekoliko njegovih upotreba, zar ne? Međutim, kada je pitanje njegove kore, često ne možete da predstavite gde drugde bi mogla da ulazi njegova upotreba, osim kao ukus domaćim pecivima.
Koristi različitih vrsta čajevaKoristi različitih vrsta čajevaNeki ga više vole ujutru, drugi ga piju po nekoliko puta na dan, a treći ga koriste kao umirujući ritual pre spavanja. Hiljadama godina čaj je jedan od najomiljenijih napitaka u svetu.
Korisne namirnice, koje se brinu za naš vidKorisne namirnice, koje se brinu za naš vid
18. nov.
Toni Aleksov
Zdrava ishrana važan je korak ka dobrom zdravlju. Ne razmišljaju svi o tome, ali i očima je potrebna posebna nega koja se obezbeđuje hranom.
Briga o crevima tokom različitih godišnjih dobaBriga o crevima tokom različitih godišnjih dobaGodišnja doba se menjaju, a sa njihovom promenom aktiviraju se različiti bolovi. Kako da se brinemo o zdravlju creva?
Lignani - korisna svojstvaLignani - korisna svojstvaVoće i povrće sadrži mnogo korisnih materija. Najkorisnije od njih su lignani. Šta su lignani?
Elaginska kiselina - sve koristiElaginska kiselina - sve koristiElaginska kiselina je vodorastvorljivi antioksidans klase polifenola. Nazivali su je budućnošću pravilnog lečenja svih onkoloških, kardio-vaskularnih bolesti i starenja.