Evo kako kopriva pomaže kod hemoroida
Šta je zbog čega korisno

Evo kako kopriva pomaže kod hemoroida

Još odavno su ljudi koristili lekovita svojstva koprive za lečenje hemoroida. Za recepte se koristila sušena kopriva, izmrvljeni listovi, stabiljka i semenke. Različiti čajevi od ove biljke se koriste i danas.

1

Šta čemu koristi

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Korisno - Odgovarajuće namirnice za regulisanje peristaltike crevaŠta je zbog čega korisno

Odgovarajuće namirnice za regulisanje peristaltike creva

14.03.2019

Jedno od najneprijatnijih stanja kod zdravog čoveka jeste konstipacija. Veliki broj žena ima ovaj problem, dok se kod muškaraca ređe sreće. Osećaj neprijatnosti nije jedina stvar kada imate zatvor.

Korisno - Pet vrsta čajeva koji imaju neverovatna lekovita svojstvaŠta je zbog čega korisno

Pet vrsta čajeva koji imaju neverovatna lekovita svojstva

14.03.2019

Danas postoje razne vrste čajeva, za koje se tvrdi da su dosta lekoviti. Istraživanja su pokazala da neke od prirodnih mešavina sadrže [minerale] i [biljke], koje jačaju imunitet i ublažavaju stres.

Korisno - Kontraindikacije kod konzumacije biljke talacŠta je zbog čega korisno

Kontraindikacije kod konzumacije biljke talac

08.03.2019

Kao i svaka biljka koja nosi dosta koristi, tako i talac ima svoje kontraindikacije. Ovu biljku ne bi trebalo da koriste osobe koje su alergične na nešto. Najbolje je da se konsultujete sa lekarom.

Korisno - Pobedite prolećni umor uz pomoć ovih 5 savetaŠta je zbog čega korisno

Pobedite prolećni umor uz pomoć ovih 5 saveta

04.03.2019

Kako ide proleće, tako u organizmu počinju da se odvijaju razne promene kao što su situacije da se lako umarate, nedostatak koncentracije, pogoršanje imuniteta.

Korisno - Za šta je koristan jasmin?Šta je zbog čega korisno

Za šta je koristan jasmin?

28.02.2019

Jasmin se koristi kao začin i kao lekovita biljka. Listovi se mogu koristiti kao začin za salatu, a cvetovi čiste vazduh u prostoriji. Aroma jasmina ima lekovita svojstva. Kinezi već dugo konzumiraju jasmin u vidu

Korisno - Voće i povrće za dojiljeŠta je zbog čega korisno

Voće i povrće za dojilje

28.02.2019

Postoje brojne hipoteze i istraživanja o tome kako koje voće i povrće deluje na majčino mleko. Najvažnije je da majka i dete budu mirni, a da voće i povrće budu dobro oprani.

Korisno - Čuvanje i konzerviranje limunaŠta je zbog čega korisno

Čuvanje i konzerviranje limuna

27.02.2019

Uprkos tome što je kiseli, limun se može pokvariti kao i svako drugo voće. Nabori, meke ili tvrde mrlje i tamna boja su znak da je limun počeo da gubi svoj ukus i sok.

Korisno - Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeŠta je zbog čega korisno

Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinje

25.02.2019

Nema boljeg i ukusnijeg sredstva za nabavljanje vitamina nego iz sokova od voća i povrća. Naravno, mislimo na one zdrave, koje ste vi sami napravili.

Korisno - Koristi od konzumacije ananasaŠta je zbog čega korisno

Koristi od konzumacije ananasa

20.02.2019

Ananas je voće zanimljivog oblika. On sadrži veliku količinu korisnih materija za naš organizam. Ananas je bogat vitaminom C, vlaknima, manganom, bromelainom (enzim), vitaminima B grupe i tiaminom.

Korisno - Najkorisnije jesenje voće i povrćeŠta je zbog čega korisno

Najkorisnije jesenje voće i povrće

16.02.2019

Jabuke - odličan izvor antioksidanata, posebno vitamina C. Istraživanja kažu da vitamin C jača imuni sistem i da može sprečiti poavu raznih [vrsta raka].

Korisno - Miso supa - da li je zdrava?Šta je zbog čega korisno

Miso supa - da li je zdrava?

11.02.2019

Ako jedete u japanskim restoranima, postoji velika verovatnoća da ćete dobiti Miso supu sa ostalim namirnicama. Miso supa je niskokalorična hrana, ali ima visok sadržaj natrijuma, tako da ne treba da preterujete.