Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno
Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najbolji izvori antocijaninaNajbolji izvori antocijanina
26. jun
Redovna konzumacija hrane bogate antocijaninima povezana je sa dugovečnošću, kardiovaskularnim zdravljem i prevencijom raka i demencije.
Izvori celulozeIzvori celuloze
17. jun
Osnovni izvori celuloze. Preterano konzumiranje celuloze. Biljna celuloza ometa apsorpciju nekih vitamina i minerala.
Koliko je zdrav suši?Koliko je zdrav suši?
13. jun
Kada je u pitanju hrana, suši je bolji izbor od pice, pržene piletine ili masnog donera. Ali da li je to zaista slučaj? Koliko je zapravo suši zdrav?
Koju vrstu soli je najbolje konzumirati?Koju vrstu soli je najbolje konzumirati?
11. jun
Postoje različite vrste soli, koje se razlikuju po poreklu, sastavu i korisnim svojstvima. Koja je najbolja so za konzumiranje? Vrste soli i njihove karakteristike
Da li je jodirana so štetna?Da li je jodirana so štetna?
10. jun
Jodirana so efektno kompenzuje nedostatak joda u organizmu. Nedavno su se međutim pojavile tvrdnje, koje podržavaju teoriju da je razlog pojave raka štitaste žlezde upravo konzumiranje jodirane soli.
Koristi od slatkog krompiraKoristi od slatkog krompira
10. jun
Slatki krompir ima mnogo koristti za zdravlje. Saznajte više o nekima od njih i iskoristite njegova svojstva tako što ćete ga danas uključiti u svoju ishranu. Prema nedavnim studijama, slatki krompir može smanjiti šećer u krvi.
Ovsene pahuljice za večeru, ne za doručak. Zašto?Ovsene pahuljice za večeru, ne za doručak. Zašto?
06. jun
Nutricionisti su već počeli da savetuju da se ovsene pahuljice planiraju za večeru, a ne samo za doručak. Zašto? Zašto da jedemo ovsene pahuljice za večeru, a ne za doručak.
Šta sadrži sitni sir i koje su njegove koristi?Šta sadrži sitni sir i koje su njegove koristi?
05. jun
Sitni sir je izuzetno ukusan i zdrav. U narednim redovima ćete saznati sve što treba da znate o sitnom siru. Sitan sir sadrži vitamin D.
Štete od prekomerne konzumacije džigericeŠtete od prekomerne konzumacije džigerice
04. jun
Konzumiranje velike količine džigerice znači preopterećenje organizma sa više vitamina A i bakra nego što je dozvoljeno. Hranljive vrednosti u 100 g džigerice.
Zdravstvene koristi sirovog svežeg mlekaZdravstvene koristi sirovog svežeg mleka
04. jun
Sirovo sveže mleko od krava hranjenih prirodnom hranom se zapravo koristilo kao lek početkom 20. veka. Sirovo mleko od krave je nazivano matična ćelija“ hrane.
Primena kore od bananePrimena kore od banane
31. maj
U južnim zemljama razvijene su mnoge tradicije kako koristiti koru od banane u svakodnevnom životu, u bašti i za dobrobit našeg zdravlja. Evo i nekoliko saveta za korišćenje kore od banane.
Ne bacajte kore od banana!Ne bacajte kore od banana!
31. maj
Evo nekih od koristi kora od banane. Banane, a posebno kore od banane, koriste se za izbeljivanje zuba. Redovnom upotrebom kore od banane, bore na koži mogu se smanjiti.