Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Čaj od ruzmarina - koristan i umirujućČaj od ruzmarina - koristan i umirujućRuzmarin je bogat izvor kalcijuma, gvožđa i vitamina B6. Ima odlična antioksidantna svojstva.
Lekoviti napitak od šipuraka čini čuda sa telom!Lekoviti napitak od šipuraka čini čuda sa telom!Šipurak - jedan čudesan izvor vitamina, makro i mikroelemenata, flavonoida, tanina, eteričnih ulja i organisih kiselina.
Lekoviti recepti sa lukomLekoviti recepti sa lukomPredlažemo vam nekoliko najboljih bakinih recepata sa lukom, sa kojim će zdravstveni problem otići brzo i bez mnogo truda.
Koristi za zdravlje od rogačaKoristi za zdravlje od rogačaJestiva mahuna rogača sadrži visoke količine šećera. Kada uzri, onda se suši ili peče. Od nje se proizvodi brašno, sirupi], šećer, melasa i zamena za kakao.
Čaj od mente - koristi i šteteČaj od mente - koristi i šteteČaj od mente je omiljeni napitak mnogih ljudi - kako tokom zime, tako i tokom leta - topao i hladan Menta se koristi još i kao začin za kuvanje ili dodatak raznim koktelima i desertima.
4 koristi za zdravlje od crvenog luka - za smanjenje rizika od raka4 koristi za zdravlje od crvenog luka - za smanjenje rizika od rakaCrveni luk je drugačiji od ostalih sorti luka, kao što su slatki luk i žuti luk s mekšim ukusom. Crveni luk se bori protiv raka, tako što poboljšava puteve detoksikacije, povećava imunitet, reguliše šećer u krvi.
Čaj od karanfilića sa mnogo koristi za naše zdravljeČaj od karanfilića sa mnogo koristi za naše zdravljeČaj od karanfilića je procenjen kao efikasan za ublažavanje [mučnine]. Čaj se pravi samo od nekoliko kapljica [ulja] od karanfilića.
Prednosti i mane celeraPrednosti i mane celeraAko ovo celer predstavlja veći deo vašeg režima ishrane, verovatno se ne dobija dovoljna količina svih hranljivih materija koje su potrebne organizmu. Često konzumiranje celera vodi do gastrointestinalnih problema.
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđeGrožđe je jedno od najkorisnijeg i najomiljenijeg voća, posebno zbog svog tvrdog ukusa, sveže teksture, sočnosti i atraktivne boje. Grožđe je bogato osnovnim hranljivim materijama i deluje kao lek.
U cvekli se kriju neočekivane štetnosti po vaše zdravlje! Pogledajte ihU cvekli se kriju neočekivane štetnosti po vaše zdravlje! Pogledajte ihCvekla, pored toga što je ukusna je izuzetno korisna. Biljka se još od Srednjeg veka koristi kao lek i primenu nalazi u lečenju brojnih bolesti. Ali nažalost i to nosi neke neprijatne neželjene efekte na naše zdravlje. Preterana konzumacija cvekla može