bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno
Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniDa li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniImunostimulansi su korisni za čuvanje od raznih virusa. Pažnja! Oni treba da se uzimaju samo kada je organizam zdrav. Ako unosite imunostimulanse dok ste bolesni, razvićete tzv. citokinsku oluju.
Crne maline - lekovita svojstva i koristiCrne maline - lekovita svojstva i koristiDa li ste viđali maline sa crnim plodovima? Mnogi ljudi ih mešaju sa kupinama. Crna malina ima mnoga korisna svojstva - pogledajte ih.
Zdravstvene koristi taroaZdravstvene koristi taroaZa konzumiranje se koristi koren taroa, ali ne i listovi. Skuvana krtola taroa podseća na skrobasti strukturu krompira i često ga zamenjuje u različitim jelima.
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanataListovi od mladog paškanata su jestivi i veoma korisni. Listovi paškanata se koriste i u narodnoj medicini. Pogledajte detaljnije.
Listovi papaje - kako da ih koristimoListovi papaje - kako da ih koristimoZbog antioksidantnog delovanja listovi papaje jačaju imuni sistem. Čaj od papaje možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane i drogerijama. Pogledajte koje su još koristi listova papaje.
Lovorovo ulje - sve koristi i primenaLovorovo ulje - sve koristi i primenaEterično lovorovo ulje ima korisnu primenu za zdravlje, psihu, lepotu i brigu o kući. Lovorovim uljem možete lečiti čak i srce i artritis. Koristi od ulja lovorovog lista.
Zdravstvene koristi od majoranaZdravstvene koristi od majoranaMajoran, poznat i kao slatki origano, veoma je popularan kao alternativa u tradicionalnoj medicini zbog svoje sposobnosti lečenja modrica, upale krajnika i kao prirodni dezinfektant. Pogledajte koje su još koristi majorana
Sve koristi kore od vrbeSve koristi kore od vrbeVrba je lekovita biljka poznata od davnina. Iako se ponekad koristi njeno lišće, kora drveta je u mnogim zemljama poznata kao moćan lek u narodnoj medicini.
Narodna medicina sa kamilicomNarodna medicina sa kamilicomU svakom domu treba da se nađe kesica sa osušenom kamilicom. Lekovita svojstva kamilice su brojna. Pogledajta za šta se koristi kamilica.
Koristi kvercetinaKoristi kvercetinaKvercetin je antioksidans, ima moga dokazana delovanja - protiv virusa, protiv upala i protiv tumora. Takođe deluje i protiv starenja. Pogledajte sve koristi od kvercetina.