bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno
Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto da pijemo čaj ulong?Zašto da pijemo čaj ulong?Kineski čaj ulong privlači pažnju ljubiteljima čaja kao jedan od najčistijih na svetu. Crni čaj ulu, koji se danas gaji na Tajvanu, smatra se jednim od najkorisnijih napitaka.
Zašto je ekstra devičansko maslinovo ulje najzdravija hrana za zemlji?Zašto je ekstra devičansko maslinovo ulje najzdravija hrana za zemlji?Ekstra devičansko maslinovo ulje ima karakterističan ukus i sadrži visok nivo antioksidanasa. Kao super namirnica, ekstra devičansko maslinovo ulje je dosta otporno na visoke temperature i može da se kuva sa njim.
Zeaksantin - izvori i koristiZeaksantin - izvori i koristiNedostatak zeaksatina može da dovede do oštećenja vida, naročito kod svakodnevne upotrebe elektronskih aparata i jakih ekrana. Koristi zeaksatina za organizam čoveka. Hrana sa zeaksatinom.
Jin i Jang hrana i njihova ravnotežaJin i Jang hrana i njihova ravnotežaPrema kineskim verovanjima hrana ima kvalitet Jin i Janga. Smtra se da ukoliko se hranite samo jang hranom ili samo jin hranom, vaše zdravlje će biti narušeno.
Evo zašto su šljive izuzetno zdravo voćeEvo zašto su šljive izuzetno zdravo voćeSa svojim antioksidansima i fitonutrijentima šljiva čuva zdrave ćelije od tetnih kancerogenih efekata. Sušene šljive regulišu mehanizam rada creva. U Japanu se šljive i sok od šljiva koriste kao sredtvo protiv gripa.
Koji su plodovi mora najkorisniji?Koji su plodovi mora najkorisniji?
09. okt.
Toni Aleksov
Nije tajna da su plodovi mora superhrana koja nas čini zdravijima, koji telu daju mnoge vredne supstance i puno energije. Pogledajte koja je morska hrana korisna za sve nas.
Zašto treba češće jesti brancina?Zašto treba češće jesti brancina?
08. okt.
Toni Aleksov
Morska hrana je izuzetno korisna za zdravlje i to je svima poznato. Zašto da jedemo brancina češće? Šta je korisno kod brancina?
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Toni Aleksov
Skuša je jedna od najukusnijih riba, koja je izuzetno korisna i u pogledu ukusa i sadržaju hranljivih materija, ali je u svetu dosta zanemarena. Pogledajte koje su koristi od skuše i kako da je skuvamo.
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?
07. okt.
Toni Aleksov
Glavna sirovina za proizvodnju tahinija od susama su semenke susama. Dobija se iz grma koji dostiže visino do 2 metra, sa dlakavim lišćem koje širi snažnu očaravajuću aromu.
Đumbir i kurkuma - sve koristi čudotvorne kombinacijeĐumbir i kurkuma - sve koristi čudotvorne kombinacijeDa biste održali svoj imunitet u dobroj formi, možete da pomognete sebi jednom čudotvorno kombinacijom - đumbirom i kurkumom. Koristi od čudotvorne kombinacije.