Celer leči osteofite

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1471
Celer

Osnovni način upotrebe celera je u kuhinji. Međutim, celer ima i dosta lekovitih svojstava, a koja su nezasluženo zanemarena. Celer vas može spasiti od osteofita i da ukloni užasan osećaj nelagodnosti i ukočenosti.

Osteofiti su veoma neprijatan problem, za koji se teško nalazi lek. Postoji veliki broj lekova u narodnoj medicini, koji sadrže razne biljke i druge sastojke, ali se ipak nisu pokazali kao veoma efikasni. Međutim, celer je izuzetno dobar saveznik u borbi ove vrste. On bukvalno topi osteofite.

Osteofiti predstavljaju zapaljenje zglobova, koje ograničava kretanje osobe koja boluje od ovog oboljenja. Obolela osoba oseća bolove pri kretanju ili često ima i ograničenje u određenim vrstama kretanja. Razlozi osteofita mogu biti razni - dobro poznati stres, genetika, nepravilan stav, loše navike u kretanju, uzrast. Najčešće se javlja u predelu vrata, kukova i kičme.

Treba napomenuti da celer snižava krvni pritisak, pa se osobama sa niskim krvnim pritiskom savetuje da se pre upotrebe ovog leka posavetuju sa lekarom. Ako za vreme konzumiranja ovog leka imate neke simptome zbog sniženog krvnog pritiska, prestanite sa upotrebom. To je jedina kontraindikacija.

Šipovi

Eto i recepta koji može ublažiti vaše bolove i da vam ponovo omogući da se slobodno krećete:

Za recept vam je potrebno oko 30 glavica celera, kao i kiselo mleko. Izrendajte jednu glavicu i dodajte joj 2 kašike kiselog mleka. Nakon toga dobijenu smesu pojedite. Nije važno u koje doba dana ćete jesti. Sledeći korak je da ponovo narendate glavicu celera i da je pomešate sa mlekom - nastavite sa ovakvim lečenjem sve dok vam ne ponestane celera, tj. dok ne potrošite sve glavice.

Nakon 5 dana napravite 1 dan pauzu. Poželjno je da kada prođe prvi krug, da napravite pauzu oko 7 - 10 dana. Nemojte lako odustati. Ipak imajte na umu da je reč o narodnoj medicini i kojoj je potrebno vreme da bi delovala. Kada prođe period pauze, ponovite još jedan krug. Kako bi se videli efekti, potrebno je da budete uporni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest