Biljke

Biljke

Sve o bilju , čemu koristi i kako da ga koristimo. Bilje i njegova primena.
PsilujumBiljkePsilujum
28. april
Катарина Кнежевић
HrastBiljkeHrast
25. april
Toni Aleksov
VrbaBiljkeVrba
19. april
Toni Aleksov
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šarplaninski čaj - Grčki planinski čaj - Mursalski čajŠarplaninski čaj - Grčki planinski čaj - Mursalski čaj
18. april
Toni Aleksov
Šarplaninski čaj obezbeđuje zdravlje i dugovečnost, usporava proces starenja organizma. Smatra se čudnom biljkom. Pogledajte još koristi od redovnog konzumiranja šarplaninskog čaja.
BrestBrest
13. april
1
Toni Aleksov
Brest deluje protiv dijareje, zatvara i zaustavlja krvarenje. Koristi se u lečenju dijareje, krvarenja, gonoreje, krvarenja iz materice itd. Pogledajte koje su još koristi od bresta.
Gajenje mente u saksijiGajenje mente u saksiji
11. april
Toni Aleksov
Menta osvežava ukus hrane i veoma je korisna za varenje hrane. Vredi da se pobrinemo da cele godine imamo svežu mentu. To može desi, ako gajimo mentu kod kuće.
Orlovi noktiOrlovi noktiOrlovi nokti /Lonicera/, je rod skrivenosemenica iz porodice Kozokrvinca. Uključuje oko 180 vrsta ispravljenih ili uvijenih žbunova. Čaj od orlovih noktiju ima ohlađujući efekat na organizam.
PoponacPoponacPoponac nije samo dosadan korov. Ispostavilo se da njivski poponac ima ustanovljeno laksativno, diutetično i epitelotonično dejstvo. Njivski poponaca ima laksativno dejstvo.
PotočnjakPotočnjakPotočnjak ima konstipaciono, protiv upalno, antiseptičko dejstvo, takođe zaustavlja krvarenje. Biljka se koristi od davnina u balkanskoj medicini.
Češnjača srcolisnaČešnjača srcolisnaPostoje brojni dokumenti, koji svedoče o lekovitoj primeni češnjače srcolisne. Biljka se može upotrebiti kao dezinfekciono sredstvo i diuretik. Detaljnije su sledećem članku.
AjugaAjugaAjuga se koristi kao stimulans, diuretik i tonik. Ajuga chamaepitys stimuliše menstruaciju. Žene je uzimaju kod menstrualnih bolova i za lečenje drugih ženskih problema.
Biljke koje detoksikuju teloBiljke koje detoksikuju teloSpisak biljaka za detoksikaciju je veliki, ali probali smo da uključimo najponatije. Pogledajte koje su to biljke.
KukoljKukoljKukolj ima antibakterijsko dejstvo i dejstvo protiv insekata. Prilaže se kod glista, pantljičara, dijareje, bolova u stomaku i crevima.