Biljke

Biljke

Sve o bilju , čemu koristi i kako da ga koristimo. Bilje i njegova primena.
IđirotBiljkeIđirot
18. okt.
Rosi Stoyanova
Eterično ulje kardamonaBiljkeEterično ulje kardamona
06. jul
Iliana Angelova
Eterično ulje estragonaBiljkeEterično ulje estragona
21. jun
Iliana Angelova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Eterično ulje šipkaEterično ulje šipka
20. jun
Koristi od upotrebe ulja šipka. Načini primene ulja šipka. Mešanje ulja šipka sa drugim uljima. Ulje šipka za kosu, nokte, strije, za ublažavanje opekotina od sunca i upale.
Eterično ulje od lovorovog listaEterično ulje od lovorovog lista
13. april
Lekovita svojstva lovorovog lista. Druga svojstva eteričnog ulja lovorovog lista. Načini za primenu ulja od lovorovog lista. Pripremanje ulja od lovorovog lista u kućnim uslovima.
ŽdraljevinaŽdraljevina
18. feb.
Lekovita ždraljevina snižava šećer u krvi, deluje slično insulinu. Osim toga, ova biljka deluje kao diuretik i dijaforetik kod prehlade. Takođe se koristi za lečenje bubrega i mokraćne bešike.
Pasji jezikPasji jezik
17. feb.
Pasji jezik je tradicionalni narodni lek za teranje pacova i miševa. Osim toga pasji jezik se koristio protiv hemoroida. Pasji jezik se koristio i za lečenje oboljenja pluća i protiv kašlja.
JovaJova
17. feb.
Jova se koristi kao tradicionalna lekovita biljka kod mnogih naroda. Ova biljka je antimikrobna, adstrigentna i kauterizira, leči rane i zaustavlja krvarenje.
MeskitMeskit
11. feb.
Meskit je divan prirodni lek. Brašno od Meskita efikasno uravnotežuje šećer u krvi, pošto su njegovi šećeri u obliku fruktoze, ​​kojoj nije potreban insulin za metabolizam. Meskit je poznat kao drvo života.
Kiselo drvoKiselo drvo
08. feb.
Kiselo drvo se pokazalo kao efikasno kod prevremene ejakulacije, stomačnih tumora, bolnih grčeva za vreme menstruacije, belog sekreta kod žena, krvarenja iz materice, brzog lupanja srca, tumora na dojkama.
KokaKoka
07. feb.
Koka /Coca/ je žbun iz porodice Erythroxylaceae, dostiže visinu od 2 do 3 m. Grane biljke su ravne, a listovi tanki, gusti, elipsasti.
Ražena glavnicaRažena glavnica
06. feb.
Ražena glavnica /Claviceps purpurea /je otrovna pečurka iz porodice Hypocreaceae, raste kao parazit na tučku nekih žitarica, uglavnom na raži, pa otuda i njen naziv.
ZvezdanZvezdan
06. feb.
Običan zvezdan se koristi u našoj narodnoj medicini za glavobolju, bolove u želucu i crevima. Pretpostavlja se da je efekat leka posledica cijanovodonične kiseline koja je uključena u njegov sastav.