bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Maslačak leči rak i ovih 14 bolesti

Maslačak leči rak i ovih 14 bolesti

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
318
1 od 14 Fotografije

1. Dijabetes


Maslačak balansira nivo šećeri u krvi. Za ovo, napravite salatu koja će Vam pomoći. Maslačak ima gorak ukus, koji se lako odstranjuje potapanjem maslačka u posoljenoj vodi pola sata;

Maslačak leči mnoge bolesti, a osim toga je idealan za mršavljenje, balansira funkcije digestivnog trakta, pomaže kod nesanice, poboljšava laktaciju kod dojenja, spašava od bolova kod artritisa i upala zglobova - sve u svemu, ima veoma široku primenu.

Možda je jedna od najozbiljnijih prednosti maslačka činjenica, da pomaže kod bolesti raka. Nakon sprovedenih eksperimenata u naučnoj laboratoriji u Vindzoru, Kanadi, stručnjaci su dokazali da terapija korenima maslačka deluje samo na ćelije raka, tj. nema dejstvo na zdrave ćelije.

A kod hemoterapije, stradaju i bolesne i zdrave ćelije. Prema analizama ove kanadske ekipe, čaj od maslačka zaustavlja rast ćelija raka i u periodu od 48 sati se raspadaju, a na njihovom mestu se ne pojavljuju nove.

Evo i recepta za čaj od maslačka protiv raka: 2 kašičice usitnjenom suvog korena maslačka kuvati 10 minuta u 300 ml vode, i piti po 2-3 čaše ovog čaja svakog dana.

Pogledajte i još nekoliko bolesti, u borbi protiv kojih Vam je maslačak veran saveznik:

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji