Mleko sa pirinčem, vanilin šećerom i cimetom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Новак
5
6
06/07/2018
"Deca jednostavno obožavaju ukus i aromu mleka sa pirinčem "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano513
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač očistite i dobro ga operite vodom. U šerpu na ringli sipajte vodu. Dodajte pirinač.

Pirinač kuvajte dok ne bude polumek. Promešajte. Smanjite vatru. Zatim dodajte sveže mleko sa šećerom i vanilin šećerom. Promešajte.

Kuvajte pirinač sa mlekom, dok ga ne upije. Kada je pirinač skuvan, sklonite šerpu sa vatre.

Dok je još vruć, rasvnomerno ga rasporedite u čnije. Posipajte preko cimet. Kada se ohladi, možete jesti. Uživajte!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar