Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Slatka Pita sa Tikvicama i Cimetom
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Pečemo našu pitu sa cimetom i vanilom u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 10 minuta, nakon toga povećamo na 200 stepeni i pečemo ukusnu pitu još...

Slatka pita je od onih pita od kojih jedno dodatno parče nikada nije višak....

Umutite jaja sa mlekom i time prelijte pitu.
Stavite da se peče u rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju, oko 40 minuta....

Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Polovinu kora poređajte u nauljanu tepsiju, tako da svaku koru poprskate uljem....

Ovu pitu možete pripremati i sa sirom, bez prelivanja sirupom, kao na slici koju sam postavila....

Odozgo se posipa sa malo ulja i peku u umerenoj rerni dok ne porumene.
Priprema se preliv od umućenih jaja sa šećerom....

Pita sa ratlukom se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, dok ne bude gotova....

Na kraju stavljamo cimet. Uvijamo u rolat.
Široki deo po dužini, u koji stavljamo odvojeno od svake smese, je širine 4 centimetra....

Čudesna pita od jabuka, cimeta i oraha koji zanosno miriše i neprimetno nestaje!
Izvor: Petia Radeva - Kulinarska mreža...
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: