Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Slatka Pita sa Tikvicama i Cimetom
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Pečemo našu pitu sa cimetom i vanilom u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko 10 minuta, nakon toga povećamo na 200 stepeni i pečemo ukusnu pitu još...

Umutite jaja sa mlekom i time prelijte pitu.
Stavite da se peče u rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju, oko 40 minuta....

Pita sa ratlukom se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom, dok ne bude gotova....

Odozgo se posipa sa malo ulja i peku u umerenoj rerni dok ne porumene.
Priprema se preliv od umućenih jaja sa šećerom....

Kad prvu polovinu kora poređate, preko njih isipajte nadev koji ste napravili od brašna, šećera, praška za pecivo, umućenih jaja, oraha i cimeta....

Kvasac dodati u podgrejano mleko, zatim sve sipati u jaja i početi sa mešenjem....

Čudesna pita od jabuka, cimeta i oraha koji zanosno miriše i neprimetno nestaje!
Izvor: Petia Radeva - Kulinarska mreža...

Na kraju stavljamo cimet. Uvijamo u rolat.
Široki deo po dužini, u koji stavljamo odvojeno od svake smese, je širine 4 centimetra....

Prebacite pleh sa slatkom pitom u rernu i pecite oko 30 minuta dok ne dobije zlatnu boju....
Rejting
4.5
Ukupno glasalo: 2
51
41
30
20
10
Oceni: