Rolat od mlevenog mesa divljači

09/07/2018
"Ostavite pušku, već smo odstrelili ovaj odličan rolat od mlevenog mesa divljači "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano904
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso divljači - 1 kg
  • jaja - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad (veća)
  • kiseli krastavčići - 4 - 5 komada
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 1 kg
  • so - po ukusu
  • čubar
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Začinimo mleveno meso začinima i ostavljamo da odstoji jedan sat, da ih lepo upije.

Šargarepu stavite da se kuva, da bude polugotova. Jaja treba da budu tvrdo kuvana.

Sitno sečemo kisele krastavce, šargarepu, luk i jaja. Sve dodajemo u mleveno meso.

Dobro promešamo.

Na foliji razvlačimo mleveno meso i uvijamo u rolat. Krompir sečemo po želji na žilijen ili na krugove.

Stavljamo rolat u pleh i namažemo ga uljem ili maslacem odozgo.

Oko njega rasporedimo krompir, možemo posuti solju i biberom.

Dodajemo vodu i stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni.

Pečemo dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar