Način pripreme
Stavite mleveno meso u duboku posudu, razbijte jaje, dodajte kiselo mleko, prezlu i zaćine, dobro umesite meso i ostavite da odstoji 30 minuta.
Za to vreme u dubokom tiganju stavite sitno naseckani praziluk da se dinsta, i kada je skoro gotov dodajte pečurke nasečene na listiće. Posle oko 5 minuta sipajte vino, dodajte so i biner, promešajte, i kada je nadev gotov skinite sa vatre.
Uzmite parče providne folije, stavite na radnu površinu i premažite uljem, preko njega rasporedite mleveno meso u obliku velikog pravougaonika, preko koga ćete sipati nadev i ravnomerno ga rasporediti.
Umotajte čvrst rolat i stavite ga u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, sipajte malo vode i malo masnoće.
Rolat pečete oko 35 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Izvadite rolat iz rerne, uzmite listove slanine i poređajte preko njega na jednakoj udaljenostu, tako što ćete krajeve slanine podvući ispod rolata. Između krajeva slanine poređajte deblje i tanje komadiće kačkavalja. Pecite još 10 minuta, da porumeni.