Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa pudingom i eurokremom

Keks torta sa pudingom i eurokremom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Keks torta sa pudingom i eurokremom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Da pogledamo na život sa njeogve slatke hrane - probajte ovu raskošnu tortu sa pudingom i eurokremom"

Potrebni sastojci

  • keks za tortu - 1 paket, 250 g
  • prvi krem
  • puding - 1 komad, od vanile
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • maslac - 40 g
  • drugi krem
  • eurokrem - 300 g
  • za potapanje keksa
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • čokoladnala glazura
  • čokolada - 80 g, tamna
  • maslac - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte puding prema uputstvu na pakovanju sa svežim mlekom i šećerom. Kad se zgusne dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi.

Pomešajte sveže mleko sa šećerom i mešajte dok se ne rastopi, za potapanje keksa.

Stavite u pravougaoni kalup za kilač, obložen streč folijom tako da ivice vise sa strane. Sipajte i poravnajte polovinu pudinga po dnu kalupa na foliji.

Svaki keks potopite u hladno sveže mleko, namažite sa jedne strane tečnom čokoladom i poređajte vertikalno na krem, počnite od duže strane kalupa.

Ređajte dok ne poputnite kalup i prelijte drugom polovinom krema, poravnajte ga.

Uvijte tortu od keksa folijom, ivicama koje vise sa strane i stavite u frižider na 60-90 minuta.

Izvadite tortu iz kalupa, okrenite je na odgovarajući tanjir i skinite foliju.

Napravite glazuru, tako što na pari rastopite maslac i izlomljenu čokoladu, treba da dobije glatku smesu.

Kad se ohladi, ravnomerno prelijte tortu sa svih strana i stavite u frižider da se glazura stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: