Način pripreme
Skuvajte puding prema uputstvu na pakovanju sa svežim mlekom i šećerom. Kad se zgusne dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi.
Pomešajte sveže mleko sa šećerom i mešajte dok se ne rastopi, za potapanje keksa.
Stavite u pravougaoni kalup za kilač, obložen streč folijom tako da ivice vise sa strane. Sipajte i poravnajte polovinu pudinga po dnu kalupa na foliji.
Svaki keks potopite u hladno sveže mleko, namažite sa jedne strane tečnom čokoladom i poređajte vertikalno na krem, počnite od duže strane kalupa.
Ređajte dok ne poputnite kalup i prelijte drugom polovinom krema, poravnajte ga.
Uvijte tortu od keksa folijom, ivicama koje vise sa strane i stavite u frižider na 60-90 minuta.
Izvadite tortu iz kalupa, okrenite je na odgovarajući tanjir i skinite foliju.
Napravite glazuru, tako što na pari rastopite maslac i izlomljenu čokoladu, treba da dobije glatku smesu.
Kad se ohladi, ravnomerno prelijte tortu sa svih strana i stavite u frižider da se glazura stegne.