Keks torta sa pudingom i eurokremom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
09/07/2018
"Da pogledamo na život sa njeogve slatke hrane - probajte ovu raskošnu tortu sa pudingom i eurokremom "
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 748
  • Pregledi tokom meseca65
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks za tortu - 1 paket, 250 g
  • prvi krem
  • puding - 1 komad, od vanile
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 5 supenih kašika
  • maslac - 40 g
  • drugi krem
  • eurokrem - 300 g
  • za potapanje keksa
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • čokoladnala glazura
  • čokolada - 80 g, tamna
  • maslac - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte puding prema uputstvu na pakovanju sa svežim mlekom i šećerom. Kad se zgusne dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi.

Pomešajte sveže mleko sa šećerom i mešajte dok se ne rastopi, za potapanje keksa.

Stavite u pravougaoni kalup za kilač, obložen streč folijom tako da ivice vise sa strane. Sipajte i poravnajte polovinu pudinga po dnu kalupa na foliji.

Svaki keks potopite u hladno sveže mleko, namažite sa jedne strane tečnom čokoladom i poređajte vertikalno na krem, počnite od duže strane kalupa.

Ređajte dok ne poputnite kalup i prelijte drugom polovinom krema, poravnajte ga.

Uvijte tortu od keksa folijom, ivicama koje vise sa strane i stavite u frižider na 60-90 minuta.

Izvadite tortu iz kalupa, okrenite je na odgovarajući tanjir i skinite foliju.

Napravite glazuru, tako što na pari rastopite maslac i izlomljenu čokoladu, treba da dobije glatku smesu.

Kad se ohladi, ravnomerno prelijte tortu sa svih strana i stavite u frižider da se glazura stegne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar