Način pripreme
Počnite sa kremom, u posudi umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte skrob i 100 ml svežeg hladnog mleka i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
U šerpu stavite preostalo mleko da provri, nakon što se ugreje uz neprestano mešanje dodajte smesu od jaja, kuvajte dok se ne zgusne.
Sipajte gotov krem u staklenu posudu, uvijte dobro krem streč folijom i ostavite sa strane na nekoliko sati da se potpuno ohladi.
U posudu dodajte mekani maslac, isečen na komade i mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu. U njega dodajte hladan krem u delovima uz neprestano mešanje dok ne dobijete nežan i gladak krem.
Namažite kalup sa 2-3 kašike krema, to radite da se zalepi prvi sloj keksa. Ređajte keks, red krema, a preko rasporedite kašikom deo eurokrema dok ne potrošite keks, na kraju završite kremom.
Ostavite keks tortu na 3-4 sata da upije krem.
Ako vam ostane keksa sameljite nekoliko u blenderu i pospite tortu njima sa strane, a odozgo pospote kakaom u prahu.
Komentari