Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Praznična torta sa eurokremom i pavlakom

Praznična torta sa eurokremom i pavlakom

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Praznična torta sa eurokremom i pavlakom
Fotografije: N.Akifova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
6
"Ako je torta na stolu - znači, praznik je"

Potrebni sastojci

  • keks - 3 pakovanja
  • maslac - 200 g
  • pavlaka - 1 pakovanje, slatka
  • šećer - 1 šolja za kafu
  • orasi - 1 šolja
  • eurokrem - 200 g
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo jednu veliku posudu, unutra izmrvimo tri pakovanja keksa i dodajemo mlevene orahe i 100 g maslaca sa malo vode, promešamo da dobijemo gustu kašu.

U drugoj posudi umutimo slatku pavlaku i jednu šolju pavlake odvajamo sa strane.

Uzimamo jedan kalup za pečenje ili obuč, stavljamo streč foliju na dno i počinjemo da ređamo, dole stavljamo koru od keksa, rasporedimo dobro, posle dodajemo pavlaku i tako dok sve ne potrošimo. Stavljamo u frižider da se stegne.

Uzimamo malu posudu, stavljamo unutra odvojenu pavlaku i 100 g maslaca sa 1 šoljom za kafu šećera, mutimo mikserom dok ne dobijemo gust krem za tortu.

Kad se praznična keks torta stegne, otvaramo streč foliju i okrećemo na tacnu. Odozg ododajemo rastopljenu tečnu čokoladu.

Dobro svuda rasporedimo da lepo pokrije keks tortu. Uz pomoć šprica oblikujemo cvet od gustog krema sa maslacem. Ponovo stavljamo u frižider da se stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: