Način pripreme
Uzimamo jednu veliku posudu, unutra izmrvimo tri pakovanja keksa i dodajemo mlevene orahe i 100 g maslaca sa malo vode, promešamo da dobijemo gustu kašu.
U drugoj posudi umutimo slatku pavlaku i jednu šolju pavlake odvajamo sa strane.
Uzimamo jedan kalup za pečenje ili obuč, stavljamo streč foliju na dno i počinjemo da ređamo, dole stavljamo koru od keksa, rasporedimo dobro, posle dodajemo pavlaku i tako dok sve ne potrošimo. Stavljamo u frižider da se stegne.
Uzimamo malu posudu, stavljamo unutra odvojenu pavlaku i 100 g maslaca sa 1 šoljom za kafu šećera, mutimo mikserom dok ne dobijemo gust krem za tortu.
Kad se praznična keks torta stegne, otvaramo streč foliju i okrećemo na tacnu. Odozg ododajemo rastopljenu tečnu čokoladu.
Dobro svuda rasporedimo da lepo pokrije keks tortu. Uz pomoć šprica oblikujemo cvet od gustog krema sa maslacem. Ponovo stavljamo u frižider da se stegne.