Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Brusketi sa paradajzom i bosiljkom

Brusketi sa paradajzom i bosiljkom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
21254671
Brusketi sa paradajzom i bosiljkom1 / 2
27/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Za žurku, izlet ili tek onako - aromatični brusketi"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 - 5 komada, srednje veličine, oguljeni
  • maslinovo ulje - 75 ml
  • balzamiko sirće - 3 kašike
  • bosiljak - 2 kašike, svež, iseckan ili 1/2 kašičice sušenog
  • biber - 1 prstohvat
  • francuski hleb - 1 komad ili jedna čabata
  • beli luk - 4 čena
  • parmezan - sveže rendan, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb isecite na kriške debljine oko 1.5 cm.

Paradajz isecite na kockice, ocedite sok.

U činiji pomešajte maslinovo ulje, sirće, bosiljak, biber i dodajte paradajz. Promešajte i neka odstoji tako 15 minuta, može i malo duže, ali ne više od pola sata.

Kriške hleba ispecite na roštilju sa obe strane. Dok su još topli, protrljajte ih prepolovljenim čenovima belog luka. Preko svake kriške premažite smesu sa paradajzom.

Poređajte ih na plato i posipajte sveže rendanim parmezanom. Možete ih zapeći i sa sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: