Način pripreme
Rerna - 200 stepeni; Pljosnata posuda za pečenje s papriom za pečenje.
Kriške francuskog hleba se iseku po oštroj dijagonali. Četkom se namažu s obe strane maslinovim uljem. Poređaju se u posudu za pečenje i zapeku na visokoj temperaturi tačno 6 minuta.
U međuvremenu paradajz se oljušti od ljuski i iseče na kocke, stavi se u posudu. Dodaje se presovan beli luk, balsamiko sirće, so, biber i usitnjen bosiljak. Promeša se.
Izvade se kriške i još vrele se premažu odozgo rasečenom stranom belog luka. Odozgo se kašikomm stavlja smesa od paradajza.
Brusketi mogu da se pripreme za samostalnu laganu večeru ili kao dodatak pasti.
Beleška: Francuski hleb mi je bio topao i teško se sekao, zato su i kriške malo deblje.
U principu brusketi se ne spremaju od starog hleba, treba da je svež, ali od prethodnog dana, tada je suvlji i bolje će se ispeći, isto tako se i ne seče na tanke kriške, jer će brzo da pregori, neka budu debljine 2 cm.