Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Brusketi»Brusketi s paradajzom i bosiljkom

Brusketi s paradajzom i bosiljkom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k196
Brusketi s paradajzom i bosiljkom
Fotografije: marcheva14
1 / 5
08/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
16 min.
Porcije
2
"Italijanska kuhinja za dušu - hrskavi brusketi sa aromom paradajza i bosiljka Možete da servirate kao predjelo ili kao laganu večeru sa čašom dobrog vina"

Potrebni sastojci

  • francuski hleb - 8 kriški, isečene po oštroj dijagonali
  • maslinovo ulje - četvrtina šolje
  • paradajz - 3 komada, srednje veličine kocki
  • beli luk - 1 čen, presovan
  • balsamiko sirće - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašika, usitnjen
  • so - pola kašičice
  • biber - pola kašičice
  • beli lik - 1 čen, isečen po sredini
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 200 stepeni; Pljosnata posuda za pečenje s papriom za pečenje.

Kriške francuskog hleba se iseku po oštroj dijagonali. Četkom se namažu s obe strane maslinovim uljem. Poređaju se u posudu za pečenje i zapeku na visokoj temperaturi tačno 6 minuta.

U međuvremenu paradajz se oljušti od ljuski i iseče na kocke, stavi se u posudu. Dodaje se presovan beli luk, balsamiko sirće, so, biber i usitnjen bosiljak. Promeša se.

Izvade se kriške i još vrele se premažu odozgo rasečenom stranom belog luka. Odozgo se kašikomm stavlja smesa od paradajza.

Brusketi mogu da se pripreme za samostalnu laganu večeru ili kao dodatak pasti.

Beleška: Francuski hleb mi je bio topao i teško se sekao, zato su i kriške malo deblje.

U principu brusketi se ne spremaju od starog hleba, treba da je svež, ali od prethodnog dana, tada je suvlji i bolje će se ispeći, isto tako se i ne seče na tanke kriške, jer će brzo da pregori, neka budu debljine 2 cm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: