Način pripreme
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U dubokoj posudi na tihoj vatri otopite maslac i čokoladu.
Kada se čokolada gotovo otopi, sklonite sa vatre i mešajte dok se skroz ne otopi. Ostavite na stranu.
U maloj posudi pomešajte brašno i so. Ostavite na stranu. Umutite jaja, šećer i vanilin šećer mikserom na najmanjoj brzini, pa posle polako povećajte brzinu.
Mutite oko 10 minuta ili dok smesa ne bude bleda i penasta.
Ddajte pomalo, tako što ređate čokoladu smesu i smesu od brašna, tako da počnete i završite čokoladnom smesom.
U tavu, obloženu papirom za pečenje, isipajte pola smese, a preko poređajte kockice punjene čokolade i posipajte orašaste plodove.
Isipajte ostalu smesu i pecite oko 45-55 minuta na 180 stepeni.
Okrenite kolač na metalnu rešetku 15-20 minuta. Ohladite i posipajte šećerom u prahu.
Šećer u prahu možete zameniti glazurom po želji.