Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Orada na tiganju

Orada na tiganju

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Orada na tiganju1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Neće vam priprema ove ribe oduzeti mnogo vremena! Vreme iskoristite da uživate u njoj uz društvo dragih prijatelja!"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada
  • kukuruzno brašno - fino
  • mleveni orasi
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • belo vino - 1 šolja
  • so
  • biber
  • crni luk - 1 glavica, iseckan
  • limun - 1/2 komada, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćene orade posolite i pospite biberom. Prelijte ih jednom šoljom belog vina i ostavite ih da odstoje 15-20 minuta.

Ugrejte masnoću za prženje u tiganju. Promešajte kukuruzno brašno, beli luk u prahu i mlevene orahe.

Uvaljajte ribu u smesu od brašna i stavite je u tiganj da se isprži ravnomerno sa obe strane.

U masnoću, koja je ostala nakon prženja, dodajte iseckani crni luk. Čim omekša, dodajte vino i sačekajte da se redukuje.

U sos iscedite 1/2 limuna i začinite ga sa malo soli i bibera po ukusu.

Poslužite orade uz prilog od povrća, a sos poslužite u sosijeri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti