Bonapeti.rs»Recepti»Napici»Smuti»Ledeni smuti sa breskvom, dinjom i grožđem

Ledeni smuti sa breskvom, dinjom i grožđem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Ledeni smuti sa breskvom, dinjom i grožđem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Oterajte vrućinu daleko uz pomoć ovog ledenog smutija sa breskvom, dinjom i grožđem"

Potrebni sastojci

  • dinja - 300 g
  • breskve - 2 komada
  • grožđe - 50 g, belo
  • limun - 1/2 komada
  • sok od jabuke - 300 ml
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer u prahu - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite dinju i breskve i isecite ih na komadiće. Zamrznite na 2-3 sata.

Zrna grožđa i limun oljuštite i uklonite semenke. Limun ne treba da ima ništa belo od kore po sebi.

Stavite u blender i na najvećoj brzini ispasirajte komadiće voća (ako su se zalepili, izlonite ih, da bi blender mogao da samelje sve).

Dodajte ih grožđe, limun i sipajte sok od jabuke i mleko.

Ako volite slađe, onda možete dodati i malo šećera u prahu.

Pustite na najveću brzinu, da se sve samelje dobro, da dobijete fin ledeni nektar.

Po želji, razredite sa još soka od jabuke.

Poslužite smuti odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: