Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta od keksa sa kiselim mlekom i čokoladom

Torta od keksa sa kiselim mlekom i čokoladom

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Torta od keksa sa kiselim mlekom i čokoladom
Fotografije: Gergana Tsvetanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
8
"Laka kao dečija igra, ukusnija od profesionalno napravljene torte"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 pakovanja
  • espreso - 1 šoljica
  • ceđeno kiselo mleko - 500 g
  • slatka pavlaka - 200 ml, tečna
  • bela čokolada - 150 g
  • džem od jagoda - 4 - 5 kašika
  • za preliv
  • čokolada - 200 g
  • maslac - 50 g
  • deloracija
  • tečna čokolada - korneti
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite krem, tako što ćete umutiti slatku pavlaku. Dodajte ceđeno kiselo mleko i otopljenu belu čokoladu.

Keks umočite u espreso i ređajte u pleh za tortu. Prekrijte kremom.

Stavite malo džema tu i tamo.

Tako napravite nekoliko slojeva, dok vam se sastojci ne potroše. Tortu pokrijte kremom.

Prelijte je otopljenom čokoladom sa maslacem, koje ste otopili na pari.

Preko poređajte kornete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: