Način pripreme
Rastopite maslac i čokolad u na pari.
Sameljite keks u blenderu na sitne mrvice, a lešnike na krpnije komade.
Izrendajte koru pola pomorandže i iscedite sok.
U posudi pomešajte keks, kakao, šećer u prahu, koru citrusa i orašaste plodove. Dobro promešajte.
Dodajte u njih sveže isceđen sok od pomorandže, sveže mleko i rastopljeni maslac i čokoladu. Promešajte sve dok ne dobijete glatku smesu.
Ovse je trenutak da probate ukus i ako volite slađe deserte možete dodati još malo šećera.
Počnite da pravite loptice veličine oraha, nakon toga uvaljajte u mlelvene orašaste plodove, kokosovo brašno ili kakao.
Poređajte na poslužavnik i stavite u frižider na jedan sat. Nakon toga je dobro da čuvate u zatvorenoj posudi, ponovo u frižideru.
Od ove smese se dobija 40 bombona.