Način pripreme
Prvo stavite aromatičnu voćku u frižider na 2-3 sata da se dobro ohladi. Metalni deo mašine za sladoled treba da bude u zamrzvaču najmanje 8-10 sati pre upotrebe.
Iscedite limun i dobijeni sok sipajte u blender. On je potreban da sačuva boju dobijenog deserta. Dodajte i med. Dobro je da koristite kvalitetan med, sirugnog proizvođača.
Oljuštite dinju od kore, odvojite semenke i isecite na kriške. Svaku krišku isecite na kockice i sameljte (zajedno sa svežim sokom od limuna i medom).
Dobijeni pire sipajte u mašinu za sladoled. Po želji možete dodati mentu za miris. Uključite.
Nakon oko 30 minuta u mašini se stvorio šareni, sladak krem - naš domaći sorbe. Stavite u plastičnu kupiju ili posudu za sladoled sa poklopcem i čuvajte u zamrzviaču.
Aromatičan sneg servirajte u čaši za sladoled i ukrasite po ukusu.