Pečena krilca sa kolom

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
10736298
Pečena krilca sa kolom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Za savršena slatko-kisela pečena pileća krilca - vadite kolu i pratite instrukcije"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • koka - kola - 170 ml
  • soja sos - 65 ml
  • šećer - 2 kašike
  • senf - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo luk na sitno i spremamo pileća krilca.

Tiganj sa uljem stavljamo na slabu vatru, dodajemo već isečen luk, soja sos, koka-kolu, šećer i senf. Mešamo dok ne provri sos, treba da se dobije ujednačena smesa.

Krilca se posipaju solju i biberom i stavljaju se u posudu za pečenje namazanu uljem.

Rerna se zagreva unapred na 180 stepeni, stavljaju se pileća krilca u nju i pečemo ih 30 minuta.

Prelivamo ih već gotovim sosom i nakon toga ih zapečemo još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: