Kapama u đuvečari

Kapama u đuvečari
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
4
"Poređajte, začinite i ... zaboravite na đuvečaru u rerni nekoliko sati - ovo je najtačniji recept za kapamu"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 15 - 16 listova
  • meso - 600 g, iseckano
  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • svinjske šnicle - 3 - 4 od vrata
  • pileće šnicle - 3 - 4 komada, od buta
  • kobasica - 2 - 3 komada, sirova
  • so
  • čubar
  • biber
  • kumin
  • aleva paprika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno đuvečare stavljamo masnoću i lostove kupusa.

Poređamo sarme, pripremljene od seckanom mesa, pirinča, začinjenih kuminom, biberom i čubrom. Uvijene sarme posipamo biberom.

Na njih poređamo prethodno začinjene šnicle, posle pileće. Kobasicu dodajemo 30-40 minuta pre nego što jelo bude gotovo.

Imajte u vidu da su kupus i sirova kobasica slani, prilikom začinjavanja šnicli nemojte mnogo soli stavljati. Prelijte vodom i stavite da se peče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: