Domaći čurosi

03/09/2018
"Evo vam jedan predivan recept za čurose, koje Španci vole, pripremljeni u domaćim uslovima"
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano814
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • šećer - 7 supenih kašika
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 1 kašičica
  • vanila - 1 komad
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipamo sveže mleko, maslac, vanilu, so i šećer, promešamo i ostavljamo da vri.

Skidamo sa vatre, sipamo brašno i pažljivo mešamo dok ne dobijemo gusto testo, ostavljamo ga da se malo ohladi.

Počinjemo da dodajemo jedno po jedno jaje, nakon svakog mešamo dobro da se integriše u smesu.

Testo stavljamo u špric, dobro ugrevamo ulje, treba da ga ima dovoljno da mogu da se prže.

Pravimo oblike sa zvezdastim nastavkom u obliku potkovice direktno u masnoću. Pržimo sa obe strane dok ne porumene. Ocedimo na ubrusu.

Serviramo tople, obilno posute šećerom u prahu i cimetom po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar