Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ašure»Ašure sa jabukama, suvim grožđem i orašastim plodovima

Ašure sa jabukama, suvim grožđem i orašastim plodovima

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Ašure sa jabukama, suvim grožđem i orašastim plodovima
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Kažu da ja ašure bila Nojeva omiljena hrana. E, ako je bila kao ova ovde - onda ćemo poverovati"

Potrebni sastojci

  • pšenica - 300 g
  • voda - 1.5 l
  • cimet - štapić
  • šećer - 1 šolja
  • skrob - 2 supene kašike, rastvoren u 100 ml vode
  • orasi - 100 g
  • suvo grožđe - 100 g
  • bademi - 80 g
  • lešnici - 60 g
  • jabuke - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite pšenicu. Skuvajte je u vodi sa štapićem cimeta oko 40 minuta.

Skinite sa vatre i dobro zatvorite posudu u kojoj ste kuvali pšenicu i ostavite na toplom dok zrna potpuno ne omekšaju.

Ispasirajte, dodajte šećer, jedan deo mlevenih orašastih plodova i jabuku, iseečnu na komadiće.

Rastvoreni skrob dodajte u dobijenu smesu i promešajte. Rasporedite u posudice i servirajte sa drugim delom mlevenih orašastih plodova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti