Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Pečena bundeva violina sa ratlukom, suvim grožđem i orašastim plodovima

Pečena bundeva violina sa ratlukom, suvim grožđem i orašastim plodovima

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pečena bundeva violina sa ratlukom, suvim grožđem i orašastim plodovima
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Odličan posni predlog za jelo, koje će nestati nakom minut-dva, nakon što ga stavite na sto"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad, violina gornji deo
  • jabuke - 1 komad
  • suve kajsije - 50 g
  • suve šljive - 50 g, bez koštica
  • suvo grožđe - 50 g
  • ratluk - 4 komada, kriške
  • med - 4 supene kašike
  • šećer - 2 supene kašike
  • orasi - 50 g, krupnije isečeni
  • kikiriki - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo bundevu i sečemo na dva dela.

U ovom slučaju sam koristila samo godnji, podignuti deo, a preostali sam pekla u kriškama u rerni.

Očistimo unutrašnjost od semenki i stavljamo u pleh.

Prethodno isečemo jabuku na kockice.

U posudi pomešamo suvo voće, isečeno na komade i suvo grožđe.

Ratluk sečemo na trakice.

Svako parče punimo prvo trakicama ratluka i nakon toga odozgo stavljamo smesu od jabuka, suvo voće i orašaste plodove.

Na vrh stavljamo punjenu bundevu i med i posipamo šećerom.

Volijom uvijamo pleh i stavljamo pečenu bundevu violinu sa ratlukom i suvim grožđem da se peče oko sat vremena u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti