Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ašure»Ašure sa orašastim i suvim voćem

Ašure sa orašastim i suvim voćem

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
722239617
Ašure sa orašastim i suvim voćem
Fotografije: Isi
1 / 2
23/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
1 min.
Ukupno
1 min.
Porcije
4
"Ako ćete praviti ašure, napravite ga kako treba - po ovom receptu i sa mnogo želje"

Potrebni sastojci

  • pšenica - 1 šolja, očišćena
  • leblebije - 1/2 šolje, suve
  • pasulj - 1/2 polje, sitan, beli
  • šećer - 1 šolja
  • jabuka - 1 komad
  • suvo grožđe - 50 g
  • suvo voće - 50 g, sušeno
  • orasi - 50 g
  • lešnici - 50 g
  • nar - 1 komad, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pšenica se skuva u vodi 20 minuta. Ocedi se i ostavlja se tokom jedne noći. Leblebije i pasulj se natope takođe jednu noć, nakon čega se skuvaju odvojeno i ocede se.

Pšenica se stavlja da provri u vodi, koja treba da pokriva zrna. Izgnječi se viljuškom, ne cedi se. Dodaje joj se oljuštena i narendana jabuka.

U šerpu se stavlja pasulj, leblebije i sušeno voće. Posipa se šećerom. Dodaje se žito sa jabukom i sve se stavlja da provri 30 minuta na slaboj vatri.

Rasporedi se u čaše i ostavlja se da se ohladi tokom noći. Garnira se sa mrvljenim orašastim voćem i zrnima nara i servira se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: