Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Prženice»Prženice sa kiselim mlekom i medom

Prženice sa kiselim mlekom i medom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367492k99
Prženice sa kiselim mlekom i medom
Fotografije: Hrana za Dushata
4 / 5
06/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ove prženice će nahraniti sva vaša čula! Jedinstvene su!"

Potrebni sastojci

  • hleb - 6 krišaka, tost
  • kikiriki puter - 125 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 50 ml
  • šećer - 100 g
  • cimet u prahu
  • za garnirung
  • ovčije kiselo mleko - 200 g
  • med
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite koru hleba. Uz pomoć oklagije razvucite kriške. Namažite ih kikiriki puterom i uvijte u rolate.

U posudi umutite jaja i dodajte sveže mleko. U drugoj posudi pomešajte šećer i cimet, promešajte.

Ugrejte tiganj sa maslacem na vatri. Svaki rolat potopite u smesu od jaja i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Uvaljajte tople rolate u cimet sa šećerom.

Servirajte prženice tako što ćete ih ukrasiti ovčijim kiselim mlekom i medom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: