Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Domaći džem od smokvi

Domaći džem od smokvi

Irina Andreeva JolieIrina Andreeva Jolie
Kuvar
982364130
Domaći džem od smokvi
Fotografije: Mariana
2 / 5
07/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
12
"Aroma pečenih smokvi, dok se spremaju slatko ili džem, je u suštini aroma miholjskog leta!"

Potrebni sastojci

  • smokve - 1, 5 kg, zrele
  • šećer - 750 g
  • voda - 600 ml
  • limunska kiselina - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite smokve i pažljivo im odstranite drškice. Prepolovite ih i stavite u veliku duboku posudu za pečenje. Pospite ih šećerom i prelijte odozgo vodu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 2 sata ne mešajući.

Izvadite posudu i izgnječite smokve žicom. Nakon toga ih pasirajte. Dodajte limunsku kiselinu i dobro promešajte.

Sipajte u male suve teglice, dok je džem još vruć i okrenite ih poklopcima na dole.

Nije neophodno da ih sterilišete.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti