Ašure sa orasima

Dani RusenovaDani Rusenova
Šegrt
251076
Ašure sa orasima
Fotografije: Dani Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Legenda kaže da je ovo bio Nojev omiljeni desert, ali mislim da nije samo njegov"

Potrebni sastojci

  • pšenica - 1 šolja (izmrvljena zrna pšenice)
  • šećer - 12 - 13 supenih kašika
  • skrob - 1 kesica, jagoda ili malina
  • orasi - 1 - 2 šake
* merne jedinice

Način pripreme

Pšenicu operite i stavite u šerpu sa oko 3-4 šolje vode. Kad provri i bude skoro gotova (vreme kuvanja zavisi od same vrste pšenice) i dodajte još oko 1 l vode (ako u šerpi nije ostalo vode, možete malo povećati gramažu). Dodajte i šećer. Promeša se da se lepo rastopi.

Dok se pšenica kuva, u čaši pomešajte skrob sa vodom.

Kad voda provri dodajjte pomešani skrob, lagano. Kad se ašure zgusne, skinite sa vatre i dodajte orahe (lepo je da budu celi, da bi mogli da se osete).

Sipajte u posude za desert dok je još toplo.

Tokom letnjeg perioda možete serivrati sa kuglom sladoleda i topingom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti