Ašure sa bulgurom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Ašure sa bulgurom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Ašure sa bulgurom serviramo sa keksom. Jedemo hladno!"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 50 g
  • skrob - 30 g, po izboru
  • suvo grožđe - 50 g
  • običan keks - 6 komada
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 450 g ili sveže mleko
  • kora od limuna - rendana
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo u šerpi skuvamo bulgur.

Nakon toga u posebnoj posudi pripremamo skrob na tradicionalni način - rastvaramo oko 50 ml vode/mleka, prestalu vodu/mleko stavljamo na vatru da provri sa šećerom i uz neprestano mešanje sipamo rastvoreni skrob.

Mešamo i kuvamo dok se ne zgusne.

Dok je još topao skrob dodajemo u bulgur.

Dodajemo i suvo grožđe i koru od limuna u ukusne ašure.

Sve promešamo, rasporedimo u čaše ili posude i ostavljamo da se ohladi.

Ašure sa bulgurom serviramo sa keksom. Konzumiramo hladno!

Pogledajte kako se pravi muhallebi iz davnina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti