Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Slani rolat»Rolat od lisnatog testa sa bešamel sosom

Rolat od lisnatog testa sa bešamel sosom

ElzaElza
Šegrt
325106
Rolat od lisnatog testa sa bešamel sosom
Fotografije: Elza
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Jednostavno za pripremu i izuzetno efektno - nemojte propustiti naš rolat od lisnatog testa sa svinjetinom i bešamel sosom"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • svinjsko meso - 300 g
  • crveni luk - 2 glavice
  • kačkavalj - 100 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - 1 1/2 supene kašike
  • senf - 1 kašičica
  • žumance - 1 komad
  • biber
  • muskantni oraščić - prstohvat
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kockice. Stavite u tiganj sa malo ulja ili maslinovog ulja, pržite i mešajte s vremena na vreme da se svuda isprži. Nakon oko 15 minuta dodajte isečeni luk, može na polumesec ili sitno. Pržite dok ne ostane na masti. Posolite i pospite biberom.

U tiganj stavite 1 supenu kašiku ulja i propržite brašno. Dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete gladak bešamel sos. Začinite biberom, muskantnim oraščićem i senfom. Pomešajte meso sa bešamel sosom. Ostavite da se ohladi malo.

Otvorite lisnato testo i markiraje po sredini široku pravougaonu traku. Sa strane isecite jednake horizontalne trake.

Rasporedite meso sa sosom u sredinu trake. Pospite redanim kačkavaljem. Upletite trake lisnatog testa preko nadeva. Namažite žumancem.

Stavite rolat u pleh, obložen papirom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30-35 minuta.

Ostavite da se ohladi malo i isecite. Sipajte čašu vina i uživajte.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: