Način pripreme
Isecite meso na kockice. Stavite u tiganj sa malo ulja ili maslinovog ulja, pržite i mešajte s vremena na vreme da se svuda isprži. Nakon oko 15 minuta dodajte isečeni luk, može na polumesec ili sitno. Pržite dok ne ostane na masti. Posolite i pospite biberom.
U tiganj stavite 1 supenu kašiku ulja i propržite brašno. Dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete gladak bešamel sos. Začinite biberom, muskantnim oraščićem i senfom. Pomešajte meso sa bešamel sosom. Ostavite da se ohladi malo.
Otvorite lisnato testo i markiraje po sredini široku pravougaonu traku. Sa strane isecite jednake horizontalne trake.
Rasporedite meso sa sosom u sredinu trake. Pospite redanim kačkavaljem. Upletite trake lisnatog testa preko nadeva. Namažite žumancem.
Stavite rolat u pleh, obložen papirom i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30-35 minuta.
Ostavite da se ohladi malo i isecite. Sipajte čašu vina i uživajte.
Prijatno!