Skuša sa krompirom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8891
3
19/09/2018
"Uzmite veću činiju i dođite da zajedno uživamo u ovoj kulinarskoj klasici "
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano556
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • skuša - 1, 5 kg
  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 velika glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • limun - 1 komda
  • ulje - 5 kašika
  • univerzalni začin - 3 kašike, začin za ribu
  • soja sos - 1 kašika, taman
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i filetirajte ribu. Začinite je začinom za ribu i soja sosom i ostvite sa strane.

Dok se riba marinira, oljuštite, operite i isecite krompir na krupno. Očistite luk i isecite ga na šajbne, očistite beli luk i isecite ga na tanko.

U posudu za pečenje stavljite ulje, krompir i šajbne luka, začinite solju i biberom i promešajte. Odozgo stavite začinjene filete ribe i ređajte tanko isečen beli luk.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni 40-45 minuta, od početka prekrijte posudu aluminijumskom folijom, koju pred kraj sklanjate da se formira zlatasta korica na ribi i krompiru.

Servirajte jelo u tanjiru, garnirano sa kriškama limuna debljine oko 1 centimetar.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar