Način pripreme
U vazdušnoj fritezi sve ispada hrskavije, sočnije i uvek savršeno spremljeno za neverovatno kratko vreme.
Za vašu vazdušnu fritezu dobro je da fileti lososa budu jednake debljine.
Stavljate marinirane filete od lososa u korpicu vazdušne friteze. Najbolje je da ne pretrpavate. Sve što treba da uradite je da stavite filete od lososa u korpicu vazdušne friteze i da uključite na odgovarajuće vreme pečenja. To je toliko jednostavno!
Možete da vidite koliko je lepa boja, kada su ispečeni fileti, da ne pričamo da su izuzetno sočni i nežni.
Sklonite sve kosti sa lososa, ako je neophodno i ostavite ribu da stoji na radnoj površini sat vremena. Natrljajte svaki file maslinovim uljem i začinite ruzmarinom, bosiljkom i drugim po ukusu, solju i biberom.
Stavite filete u korpicu friteze. Uključite program friteze na 200 stepeni na 7 minuta za tri do tri i po cm debljine fileta.
Kada se tajmer ugasi, otvorite korpicu i proverite riblje filete viljuškom, da se uverite da su gotovi onako kakvi vi želite da budu.
Prelijte pečenog lososa u er frajeru pri serviranju Holandez sosom (koristila sam gotov) ili dinstanim povrćem po izboru.