Barbun u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Barbun u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Barbun u rerni - ko zna o čemu je reč, ovde staje"

Potrebni sastojci

  • barbun - 700 g (5 - 6 riba, težina neočišćenih)
  • ruzmarin - 2 grančice
  • limun - 1/2 komada, sok
  • belo vino - 100 ml
  • bujon - 1 kocka piletina ili povrće
  • maslinovo ulje - oko 50 ml + za podmazivanje tiganja
  • beli luk - 3 čena
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite barbune od iznutrica tako što ćete im rasporiti stomak. Uklonite peraje i krljušti i dobro operite pod tekućom vodom.

U dubljoj posudi pomešajte vino, sok od 1/2 limuna, maslinovo ulje, so i izmrvljenu kocku bujona.

Dodajte grančice ruzmarina i ostavite ribu da ostane u marinadi, dobro promešajte da se rasprostrani i začini iznutra i spolja.

Marinirane cipale ostavite da odstoje oko pola sata.

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Izvadite cipale iz posude i poređajte ih u podmazan pleh. Isečen beli luk stavite u stomake i prelijte marinadom koja je ostala u posudi. Ako je malo, možete sipati vrlo malo vode i poprskati sa još maslinovog ulja.

Ne zaboravite da stavite grančice ruzmarina na vrh.

Pecite ribu oko 15 minuta ili dok ružičasta boja kože ribe ne postane intenzivnije crvena.

Pečene barbune poslužite dok su topli.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti